Selänpään lentokenttä

Lat/lng: (61.063768, 26.795690)

Selänpään lentokenttä sijaitsee Pohjois-Kouvolassa Vuohijärven kylän eteläpuolella. Kentällä toimii Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys (KILY) sekä varjoliitoa harrastava Kotkan Siipiveikot. Selänpään lentokenttää alettiin suunnitella talvisodan aikana vuonna 1940 ja rakentamiseen ryhdyttiin välittömästi suunnitelman valmistuttua helmi–maaliskuussa. Kentälle valmistui kaikkiaan neljä kiitotietä, joista nykyisin on jäljellä kaksi

Hieman ennen jatkosodan alkua Selänpäähän siirrettiin Vesivehmaalta kapteeni Aholan johtama HLeLv 24:n toinen lentue kalustonaan Brewster-hävittäjät. Neuvostoliito aloitti laajat ilmahyökkäykset 25. kesäkuuta, jolloin mm. Malmia, Turkua, Uttia ja Inkeroista pommitettiin. Selänpää hälytettiin Inkeroisten pommitusten alettua ja seuranneissa ilmataisteluissa Aholan lentue pudotti päivän kuluessa 11 pommikonetta.

Kentällä on mahdollista asua mukavasti pidempiäkin aikoja: Vuokramökkien ja asuntovaunualueen lisäksi on tarjolla yhteismajoitus ilmailun historiaa henkivässä kerhokämpässä. Kentällä on myös kesäaikaan auki oleva kahvila, yhteiskeittiö (jossa mm. astianpesukone), grillikatos, sauna ja takkahuone, erilaisia majoitusmahdollisuuksia, vesivessat ja suihkut sekä vaatepesukone.