Sippolan meijeri / Taidekeskus Antares

Lat/lng: (60.737098,26.999717)

Sippolan uusi meijeri aloitti toimintansa vuonna 1952. Se oli käynnistyessään  maan ajanmukaisin juustomeijeri. Sippolan meijeri oli yksi Kymenlaakson Osuusmeijerin meijereistä. Osuuskunnalla oli vuonna 1953 ajanmukaiset meijerit Inkeroisissa, Korialla ja Sippolassa sekä kunnostetut laitokset Haminassa ja Elimäen Koskistossa. 

Juustomeijeri toiminta päättyi 22.12.1961. Tämän jälkeen rakennus on ollut monenlaisessa käytössä. Rakennus on toiminut Tupperwaran keskusvarastona, asuntona ja leipomona.

Nykyisin siinä toimii Taidekeskus Antres.Sisätilaa Sippolan Taidekeskus Antareksessa on 2000 m², josta neljäsosa asuintilaa. Antares tarjoaa taiteilijoille edullista asuin-, näyttely-, työ- ja varastotilaa. Taiteilijaresidenssissä tulee olemaan neljä makuuhuonetta (à 14 m²), yhteinen keittiö, olohuone (45 m²) ja wc/suihkutila. Residenssitaiteilijalla on käytössään työtilaa tarpeen mukaan. Talon tunnelmallisesta ullakkotilasta on tarkoitus remontoida projektitilaa taiteenlajien rajat ylittäville ryhmille. Erityisen sopivat tilat kiinteistössä on kuvanveistäjille, koska Antareksessa on myös yhteisvalimo työkaluineen. Näyttelytilana tulee toimimaan korkea ja valoisa hallitila (160 m²) sekä ikkunaton, erityinen pylväshallitila (133 m²) ja teatteritila (70 m²). Antareksen hehtaarin tontille tulee veistospuisto, johon pystytetään kesäisin vaihtuva veistosnäyttely. Antareksen tiloihin on suunnitteilla myös kahvila ja taidekauppa.

Taidekeskusta johtaa kuvanveistäjä Tiiu Anttinen ja gallerianhoitaja, kuvanveistäjä-kuvataiteilija Soli Perttu sekä 15 ammattitaiteilijaa, jotka muodostavat Kulttuuriyhdistys Antares ry:n.